The Front Entry

The Front Entry

Consistent visual understory plane with unobstructed views.

Wildflower Meadow

Wildflower Meadow

The transformation from manicured lawn to wildflower meadow.

Walkway through Meadow

Walkway through Meadow

Monolithic bluestone slab steps connecting the meadow to the main terrace, flanked by a transitional slope of lavender. 

Natural Meadow

Natural Meadow

View from the existing woodland edge up toward the lawn and adjacent preserve, across the meadow.

Stepping Stone Path

Stepping Stone Path

Stepping stones set in gravel chips provide a direct connection to the rear yard terrace.

Entertainment Area

Entertainment Area

Balanced proportions: The open “Pole Barn” entertainment area, adjacent pool and sun patio provide a seamless connection to the landscape. 

Entertainment Area Privacy Screening

Entertainment Area Privacy Screening

A simple brick wall and hornbeam hedge create a clean separation from the parking and service court.

Contrasting Textures

Contrasting Textures

Entry court brick walls carefully scaled to provide a balanced separation between the courtyard and distant meadow.

Entry Experience

Entry Experience

Entry drive approach through the apple orchard and newly installed wildflower meadow.

Arrival Court

Arrival Court

The existing Tulip tree was maintained and protected, an anchor for the siting of the house, and a focal point for the main courtyard.

The Breezeway

The Breezeway

The breezeway separates private and public guest parking courts. Use of bluestone as both pedestrian walk and vehicular drive. The monolithic bluestone slab step form is repeated in the steps through the meadow.

Gravel Courtyard

Gravel Courtyard

Front entry parking courtyard shaded by Birch tree allée.