Entry Drive

Entry Drive

Circular parking court for easy access.  Use of decorative gravel and cobblestone bands.

 

Walking on Water

Walking on Water

Native fieldstone slabs in pool structure provide access between sun and entertainment terraces. 

Infinity Edge Pool

Infinity Edge Pool

Crossing state line with water flowing from New York to Connecticut. Careful attention was paid to the design and layout of all site     amenities; pool, entertainment terraces, sitting gardens and their orientation to the pond and garden pavilion.

A Green Transformation

A Green Transformation

The replacement of a deteriorating roof with a sustainable green roof alternative, reclaimed stone patio and sitting wall.

Woodland View

Woodland View

A distant view of the pond and pavilion.  Reclaimed stone slab stairs provide a newly created access through the restored woodland edge, along the wetland buffer and down to the pond.

Green Roof

Green Roof

Spiraling waves of alpine plantings with flowering accents divided by recycled colored glass, quartz & jade stones.

Rooftop Plantings

Rooftop Plantings

The close proximity of the garden pavilion to the pond called for a creative method of responsible storm water management; a mix of sedum and flowering perennials, accented by bands of recycled glass and stones.

Private Sitting Area

Private Sitting Area

Understated stucco steps wrap and encase the existing chimney, restoring a nonfunctioning fireplace and providing access for a unique viewing opportunity. 

Accessing the Green Roof

Accessing the Green Roof

Stucco steps up to green roof.

The Textural Palette

The Textural Palette

Contrasting textures in stone and stucco take advantage of reclaimed fieldstone from the existing woodland and weathered bluestone from the main residence renovation.

View Across the Pond

View Across the Pond

Pastoral pond view.  A forgotten resource, long neglected is now protected and enjoyed.

Evening Entertainment Area

Evening Entertainment Area

Infinity edge pool and spa straddle the state line. Boulders from the pool excavation were used as pool accent pieces and hillside stabilization.