Arrival Experience:

Arrival Experience:

The granite slab entry court provides a glimpse of the pool entrance and an introduction to the overall natural environment. Custom designed entry lanterns.

Poolside Living

Poolside Living

Hilltop residence with new pool and entertainment area.

Seamless Transition

Seamless Transition

Infinity edge salt water pool with distant view of adjacent Nature Preserve.

25 Meter Lap Pool

25 Meter Lap Pool

Swimming amongst the treetops.

Edge Detail

Edge Detail

The infinity edge gutter system was designed to capture pool overflow circulation while directing additional water to a storage tank provided beneath the patio terrace.  The gutter and automatic cover track were carefully positioned to be out of the line of sight when viewing the pool from all practical vantage points.

Bridge & Waterfall

Bridge & Waterfall

A stone bridge of recycled New England granite curbing connects the upper pool and spa terrace with the lower entertainment area.  Boulders and stone slabs excavated during the pool platform construction were integrated into this series of waterfalls.  The lower ponds are lined in river rocks with boulder benches providing a contrasting sensory experience from the lap pool above.

New England Natives

New England Natives

Restoration of the woodland edge and meadow, along with confining all new site development to a restrictive envelope immediately surrounding the existing residence, has attracted more than the random butterfly.

Porch View

Porch View

Distant view across the pool and over the adjacent woodland.  40 minutes from New York City, yet a world apart.